Vill du bli volontär? Är du en kattälskande person som vill ägna lite extra tid till de katter som har det svårast? Våra volontärer är en förutsättning för att Katthjälpen ska kunna fortsätta hjälpa alla hemlösa katter och vi är i ständigt behov av nya volontärer. Hos oss finns det alltid något som just du kan bidra med!

Volontär i jourgruppen

Jourgruppen är själva hjärtat på Katthjälpen. Det är vi som rycker ut när vi får larm om hemlösa katter eller katter som far illa. I första hand försöker vi stötta de som slår larm så att de själva kan hjälpa katterna. I andra fall fångar vi in katterna och placerar dem i jourhem eller på katthemmet i väntan på adoptivhem. Ett annat ansvar som jourgruppen också har är att vara kontaktperson till jourhemmen. Här kan du bidra med en viktig länk mellan Katthjälpen och jourhemmen. Att vara kontaktperson innebär att du regelbundet har kontakt med jourhemmen och ger dem stöd och råd.

Volontär på katthemmet

På katthemmet finns runt 20 katter som behöver sällskap och omvårdnad. Här får katterna mat, husrum och en chans att rehabiliteras i sin egen takt. Som volontär på katthemmet får du mycket tillbaka! Du ger katterna mat och ser till att de har det rent och tillbaka får du kattsällskap på hög nivå.

Som  volontär på katthemmet ser vi helst att du har möjlighet att ta minst ett pass per vecka. Det innebär minst fyra timmar, antingen en förmiddag eller en eftermiddag.

Bilpool

Normalt har vi ungefär runt 24 katter placerade på katthemmet och i jourhem. Det innebär att det blir många turer till veterinären för undersökningar, kastreringar och id-märkningar. Vi söker alltid volontärer som har tillgång till bil för att få logistiken att gå ihop.

Hittade du något som du vill göra? Då får du gärna besvara formuläret nedan – så kontaktar vi dig så snart vi kan!