Namn: Bullen
Född: 2014–2015
Kön: Hane
Status: Adopterbar
Vaccinerad: Ja
ID-märkt: Ja
Kastrerad: Ja
Vill bo: I ett lugnt och kärleksfullt hem tillsammans med Smulan

Om Bullen

April 2020: Jourhemmet berättar om tiden med Bullen och Smulan:

”Nu har de varit hemma hos mig i snart två månader. Första två veckorna höll de sig för sig själva och var ganska skygga, men med mycket tålamod, försiktighet och kattgodis så började Smulan bli mer och mer tam för varje dag. Första tiden höll sig Bullen mest i fönsterkarmen och Smulan under sängen, och jag höll dörren stängd till ”deras” rum så att de skulle vänja sig vid nya miljön. Efter bara några veckor så vågade Smulan äta godis från min hand och kom fram när jag hade godis. Jag kan oftast också klappa henne när hon ligger under sängen, hon gillar att bli kliad på huvudet, i nacken och bli klappad på magen. Ibland får jag klappa henne även när hon är utanför sängen. Ibland spinner hon till och med. Smulan älskar godisar och båda har även ätit kattgräs. I början sov de mest på dagarna och lekte mycket och sprang runt på nätterna men senaste veckorna så har de faktiskt anpassat sig efter mig och leker och springer omkring och undersöker lägenheten på dagen och sover på nätterna. De har börjat använda sängplatserna i klösträdet och njuter av solsken och att titta ut genom fönstret. Även Bullen blir mindre rädd, men vill ännu inte att man kommer alltför nära. De gillar även att sova i min säng 🙂 Utifrån hur de utvecklats på bara två månader så kommer de säkert bli ännu mer tama med tiden.”

Mars 2020: Bullen och Smulan ligger gärna i fönstret när det är sol. De kommer båda fram när det är dags för mat och Smulan stannar nu kvar när maten ställs fram. De är även framme och utforskar på dagtid när jourmatte sitter i soffan. Bullen vågar mer när Smulan är med och har börjat slappna av mer och mer.

Februari 2020: Bullen och Smulan flyttar till ett gemensamt jourhem för att gynna socialiseringen. De får vara i en riktig hemmiljö och känna tryggheten som jourmatte ger.

November 2019: Bullen har kommit långt sedan han kom till katthemmet tillsammans med vännerna Smulan och Semla i början av året. De tycker alla att det är skönt att vara inne i värmen och tryggheten och tycker att mat är det bästa som finns.

Fina Bullen var mycket rädd när han först kom in till katthemmet. Med tiden har han slappnat av mer och kan njuta fast vi är i närheten. Med sin favoritvolontär myser han när hon håller honom sällskap.

Vi är övertygade om att Bullen och Smulan vill fortsätta att bo tillsammans. De ligger alltid och myser och trivs väldigt bra tillsammans. När de ska flytta till sitt föralltidhem kommer de också att kunna känna trygghet hos varandra när de ska vänja sig vid den nya miljön. Smulan är lite modigare och Bullen tar gärna följe med henne så att han ser att det är säkert.

Mars 2019: Bullen är en fin hankatt, som just nu vänjer sig vid miljön på katthemmet. Han räddades in i februari 2019 från Smygehamn tillsammans med Semla och Smulan, efter att ha blivit matade av kattvänner under ett års tid.