Namn: Frida
Född: 2017
Kön: Hona
Status: Adopterbar.
Vaccination: Ja
ID-märkt: Ja
Kastrerad: Ja
Vill bo: Gärna ensamkatt då hon inte är så förtjust i andra katter. Hon är gärna med och inspekterar vad de andra katterna gör på katthemmet, men interagerar inte så mycket med dem.

Grårandig katt
Frida

Om Frida

Frida kom till katthemmet tillsammans med Greta, Stefan, Kurt, Vega, Lykke, Isa och Onyx. De räddades in i säkerhet under våren 2018 från en industritomt i Ystad.

Hon är nu nyfiken och social men känner sig fortfarande osäker på alla stora människor. Fram till dess att hon räddades in har hon troligen aldrig fått se en kärleksfull sida hos människor. Hon har varit en riktig fräsis från dag ett på katthemmet. Modig för hennes storlek har hon suttit framme vid dörren och fräst och försvarat sin familj. Sakta men säkert märkte hon att volontärerna trots allt är snälla och fixar det väldigt fint. Fasaden börjar spricka upp och vi ser ofta en lugn och harmonisk katt med ett stort mått nyfikenhet.

Hon har blivit en modig katt och går nu med huvudet högt och utforskar lokalen. Det är fortfarande otäckt när människor kommer för nära men de får gärna vara på ett lagom avstånd så att man kan se vad de hittar på. Med tiden blir hon mer och mer van vid oss och så länge man är försiktig får man komma fram och hälsa. Frida tycker om att sitta i fönstret och spana på resten av gänget, så väl som på fåglar och människor ute på gatan. Det är även roligt att leka med råttorna i buren. Favoritplatsen är högt uppe på en hylla i en låda, där ligger hon gärna länge och avslöjar sig endast av öronen som sticker upp.