Namn: Greta
Född: 2009
Kön: Hona
Status: Adopterbar.
Vaccination: Ja
ID-märkt: Ja
Kastrerad: Ja
Vill bo: Som ensamkatt, i ett lugnt hushåll utan barn. Gärna där hon får höra sång.

Grårandig katt med vit bröst och tassar
Greta

Om Greta

Greta kom till katthemmet tillsammans med bland andra Frida. De räddades under i April 2018 från en industritomt i Ystad. Hon har varit mycket skeptisk mot oss människor sedan hon kom till katthemmet och fräste när man kom för nära.

Med tiden har Greta vant sig vid att ha oss i närheten. Först till den punkt att hon slutade fräsa och inte gömde sig när vi kom för nära. Sedan genom att självmant vilja gå ut ur sin bur, börja undersöka lokalen och till sist genom att vilja vara ute och nära oss hela tiden. Vi sjunger gärna för henne och har märkt att det gör henne lugn. Hon älskar att höra oss sjunga och lägger sig till rätta och myser när sången börjar.

Greta är matglad och kommer gärna fram och tar en godis eller två när det erbjuds. Numera är hon lugn medan volontärerna fixar fint i bur och låda och när det serveras mat. Hon får all tid hon behöver för att känna sig helt trygg i sitt nya liv och vi fortsätter att arbeta med att förtjäna hennes tillit.

Under början av 2019 fick Greta minskad aptit och uppvisade problem med käken. Hon fick då åka till veterinär och till sist dra flera tänder. Med medicin och extra god mat är hon på bättringsvägen. Hon tycker att det är supergott med kyckling!