Vi blir alltid lika glada när vi får en hälsning från våra katter som hittat hem. Har du adopterat en katt från oss och vill skicka en hälsning? Skriv då till adoption@katthjalpen.nu och märk emailet med ”Katthälsning”.


Ramses har fyllt 10 år

Den 1 november fyllde Ramses 10 år. Det är i alla fall hans officiella födelsedatum, man vet inte exakt när han är född. Han flyttade hem till oss den 6 november 2012. Jag glömmer aldrig hans första dag i sitt nya hem. Han hade tidigare bott i ett jourhem i en ganska liten lägenhet tillsammans med två katter som han inte tyckte om. Nu kom han till ett stort hus där han var ensam katt. Vi hade förberett allt och ställt fram mat åt honom. Men det första han gjorde när vi släppte ut honom ur transportväskan var att rusa in under soffan i tv-rummet och gömma sig. Vi har ont om dörrar i vårt hus, så han fick tillgång till hela huset. Och under soffan låg han även när vi gick och lade oss. Vi hade ställt en toalåda bredvid soffan, och på morgonen märkte vi att han hade utnyttjat sin toa. Han hade tydligen också varit uppe på en antik byrå och lyckats välta ner några porslinskoppar (som dock var hela). På förmiddagen var husse tvungen att åka iväg, så jag blev ensam i huset med Ramses. Trodde jag, för jag hittade honom ingenstans, hur jag än letade. Jag letade under soffor, sängar, andra möbler, i skåp och andra utrymmen. Husse hade sagt att han senast hade sett honom framför den öppna spisen. Under den finns en lucka som är tilltäppt med ett stenblock, och glipan är inte större än drygt 5 cm. Jag stod där och tittade på glipan och tänkte, nej, det är omöjligt, där kan han inte ha tagit sig in. Så jag fortsatte att leta i hela huset igen. Jag tänkte i mitt stilla sinne: Var vi i Malmö igår och hämtade en katt eller har jag drömt det? Efter ytterligare en timme fick jag för mig att jag ändå skulle ta bort stenblocket under den öppna spisen – och se där, längst in bland askan satt Ramses!! Jag trodde inte mina ögon. Det gick inte att locka ut honom, så jag fick dra ut honom från spisen. Än idag begriper jag inte hur han kunde klämma in sig genom en 5 cm stor glipa. Han var då nästan lika stor som han är i dag (väger drygt sex kilo och är en lång katt). De första dagarna åt han ingenting. Det var också fel mat, fick vi reda på, så vi bytte till den rätta maten. Jag tog upp honom i övervåningen och ställde matskålen bredvid min säng, för jag märkte att han kände sig trygg hos mig. Och vilken lycka när jag vaknade av det välbekanta knaprandet av en katt som äter torrfoder! Han väckte mig sju gånger den första natten han började äta. Ramses höll sig på övervåningen den första tiden. Det dröjde inte många dagar förrän han började slänga sig på golvet och vända upp magen för att bli kliad.
Och nu har vi haft underbare, älskade Ramses i sju år. Han har blivit en helt igenom trygg katt. I början sprang han och gömde sig under en säng när det kom folk på besök. I dag är han nyfiken och kommer fram och hälsar. Han brukar smyga på obekanta människor bakifrån och lukta på deras fötter.
Här är han på sin tioårsdag, uppklädd i fluga men ovillig att posera. Bättre är det på husses säng.


Hälsningar matte Marianne


Hälsning från Ossian!

Ossian flyttade hem till oss i september 2017 och mycket har hänt sedan dess! Den första tiden tillbringade Ossian under en byrå. Han var väldigt osäker och vi fick muta honom med skinka för att han skulle titta fram. Efter någon månad började Ossian utforska lägenheten och vi märkte att han blev lite säkrare för varje dag som gick. Det krävdes dock både tid och tålamod för att få honom helt trygg.

Idag är Ossian en helt annan katt än den som flyttade hem till oss i september. Ossian möter oss vid dörren varje dag när vi kommer hem från jobbet och han vill hela tiden vara nära. Han ligger gärna bredvid oss i soffan när vi tittar på tv eller i sängen när vi ska sova. Han älskar även att busa och vi har som rutin att leka med favoritsnöret varje morgon och kväll.

Att få se alla hans framsteg är fantastiskt! Nu känns han väldigt trygg och han ligger aldrig gömd längre (förutom när vi tar fram dammsugaren..). Dessutom har han blivit mycket tuffare även när vi har gäster hemma. Fram tills nyligen har han varit skeptisk mot utomstående men nu får även våra vänner gosa med honom.

Ossian är verkligen världens snällaste och bästa katt, och vi är så glada i honom! Han gör utan tvekan våra liv lite roligare varje dag.
Hälsningar, Filip och Fredrika

Närbild vit och svart katt som tittar in i kameran
Svart och vit katt med en röd leksaksmus på mönstrad matta

Hälsning från Siri (f.d. Physalis)

Hej!
Ni undrar förstås hur lilla Siri (förut Physalis) har det?! Vi har henne fortfarande i ett rum – ett stort vardagsrum. Hon har hittat toa o mat. Hon kollar in lite olika bra platser, gömstället i klätterställningen, under soffan o jag tror bäst hittills under elementet bakom gardinen.

Hon gick i alla fall förbi oss när vi tittade på tv. Hon får ta sin tid. Vi pratar med henne mycket. Hon undrar såklart var hon hamnat men hon verkar helt lugn. Visst är man sugen på att ha henne i knät men vi är tålmodiga, om hon väljer själv blir det bäst!
Ha det gott! Siri, Therese o Inger

Sköldpaddsfärgad katt som ligger på rygg

Hälsning från Ossian

Hej!
Nu har vi haft Ossian i drygt två månader och vi är så glada över att just han fick flytta hem till oss. Ossian är verkligen världens gosigaste katt! I början låg han mest under byrån i sovrummet men han blev snabbt modig och vågade sig fram mer och mer. Nu är han helt trygg med både oss och lägenheten även om platsen under byrån fortfarande är mysig att sova på. Ossian tycker väldigt mycket om att bli klappad men mest av allt älskar han när vi borstar honom. När vi tar fram borsten blir Ossian helt tokig – han spinner högt, rullar runt och lägger sig på rygg med frambenen utsträckta över huvudet så att vi ska komma åt hela magen.

Bortsett från att vara väldigt gosig är han busig, han tycker om att leka med bollar, snören och så klart – sin nya myntamus från Katthjälpen. En annan favoritsysselsättning är att titta på tv. Ossian är även ett litet matvrak och har nu förstått vilka tider som mjukfoder serveras. Varje morgon och kväll påminner han oss om att ta fram maten genom att jama och gå runt matskålen.

Stort tack för att vi fick förtroendet att adoptera Ossian!
Vänliga hälsningar, Filip och Fredrika

Närbild vit och svart katt som ligger upp och ner
Vit och svart katt som sitter på matta

Hälsning från Majken och Elvis

Hej! Nu har vi haft katterna i en vecka och de har verkligen blivit modigare. Majken går fram och vill bli klappad och spinner. Elvis är inte riktigt där än men vågar gå runt när vi är hemma och också leka med oss! Så kul med stora framsteg redan efter bara en vecka! De har fått ett stort klösträd som de gillar att leka i och sova i men bästa stället att vara är nog stora fönstret i vardagsrummet tycker båda katterna.

En grårandig och en svart katt som sitter på ljusgrå matta i en hall
En grårandig och en svart katt ligger på olika platser i gråt katttorn

Lukas hälsar

Hej!
Lukas mår faktiskt ganska bra, han har anpassat sig till våra dagliga rutiner och han gillar att sitta på balkongen. Lukas och Mia slutade också jaga varandra. Ibland gör de det fortfarande men jag tror att det är bara för att spela spela.
Mvh Janneke

Vit och röt katt som ligger på parkettgolv med stängda ögon
Två katter ligger på en soffa

Alban och Samsam hälsar efter att familjen flyttat

Hej! Alban och Samsam mår bra! De har faktiskt blivit ännu bättre kompisar sen vi flyttade. Kanske för att de inte hade territorium här på samma sätt. Samsam har blivit ännu modigare och mer ”på” på oss också. Hon älskar att ligga i soffan och bli klappad ?
Alban är pigg och glad som vanligt och sover med oss varje natt. De har varit ute på nya balkongen och gillar den verkar det som. Den är större och de kan se åt fler håll än den gamla. De var lite försiktiga första dagarna men de började utforska lägenheten ganska snabbt. De tyckte bägge två att trappan var otroligt spännande och sprang upp och ner haha! .Det känns som att de trivs bra och gillar de stora ytorna. Här kommer en bild på en mysstund i soffan förra veckan.

Mvh Alban, Samsam, Patrik och Tove


En hälsning från Kittys nya familj

Vi och Kitty har det bra tillsammans! Hon verkar trivas bra – äter bra, sover, busar och leker. Hon tycker mest om att vara i vardagsrummet där hela familjen är för det mesta. Hon har sitt egna fönster där hon brukar sitta och spana ut. Sover gör hon för det mesta med någon av oss vuxna, helst mellan våra ben i sängen. Vi har inte upplevt några större problem med Kitty, hon är tydlig med vad hon vill och när hon inte vill. Nu ska vi bara få henne att använda klösbrädan istället för fåtöljen! Vi är så glada att just Kitty kom till vår familj,det har känts rätt direkt från start. Jag skickar med några bilder på henne.
Mvh Zara

Sköldpaddsfärgad katt som ligger i en mans armar
Sköldpaddsfärgad katt som ligger på en säng och vilar mot en nalle

Toulouse (f.d. Lakrits) nya matte och husse skickar en hälsning

Hej!
Nu har vi haft Toulouse hos oss i 4 månader. De första 2 veckorna låg hon mest under sängen eller bakom några tavlor som var uppställda mot väggen i sovrummet. På natten vågade hon sig ut för att undersöka sovrummet och till slut hela lägenheten.
För ca 1,5 månad sedan fick vi klappa henne för första gången och oj så mkt kärlek hon har att ge! Nu myser hon med oss i soffan på kvällarna och ligger gärna i knät el tätt bredvid ?

Toulouse är galen i mat och lek! Hon älskar snören och möss och jagar gärna laserpekaren. Om vi inte är punktliga med maten så låter hon oss veta det på en gång, hon är en pratig dam. Den senaste tiden så har hon börjat jama lite på nätterna efter hon har kört sitt race runt lägenheten. Om vi svarar så blir hon nöjd och igår kväll så vågade hon sig upp i sängen en stund.
Hon hälsar även på vänner vi har på besök och låter vissa av dem klappa henne. Vi är så glada för att vi fick förtroendet att ta hand om Toulouse. Hon gör framsteg varje dag. Näste steg är att öva på att lyfta henne.
Tack för att ni finns och gör ett så fint jobb!

Många kramar från Charlotte & Thomas

Svart katt som sitter på trädgolv och tittar mot kameran
Närbild svart katt som ligger på beige matta

Tusse och matte

När matte tar fram promenadskorna vaktar han dem för att då kanske jag inte går ut!

Hälsningar från Tusse och matte Lena


Pontus och hans nya matte hälsar

Hej!
Här kommer en hälsning från Pontus. Nu har han varit hos mig i drygt 7 månader och allt har gått jättebra. Det enda som fortfarande är lite otäckt är dammsugaren, då är det bäst att hålla sig undan tycker han. En av favoritplatserna är på balkongen där han kan njuta av solen och ha uppsikt över vad som händer därute.
Hälsningar Karin och Pontus

Rött och vitt katt spånar på världen

Hälsning från Cosmos

Hej!
Hur mår mina kattvänner i hemmet? Jag är glad att Saga, Caesar, Lakrits (min flickvän) och andra har varit tingade. Vad trevligt det är! Jag är nöjd hemma med mina föräldrar och min syster, Dusty. Men hon tycker inte om att springa för mycket. Min mamma säger att hon är för gammal. Farmor hälsade på hos oss under festivalen och jag var lite blyg i början. Snart ska vi flytta till Bunkeflostrand och ha uteplatser att leka på med Dusty. Det skulle vara lite obekvämt för mig att åka i den flyttlådan! Jag tror jag vill inte gå in i. Vi får se!
Hälsa till mina kattvänner
Cosmos


Benjamin har flyttat till Nyköping

En hälsning från Benjamin som blev övergiven med sina syskon i ett stall för 9 år sedan. Idag har han flyttat till Nyköping med matte. Benjamin och bästisen Kasper tar alla tillfällen som bjuds att gosa lite.


Ramses nya familj skriver

Hej alla underbara människor på Katthjälpen och andra kattälskare!

Katter vet verkligen hur man kopplar av. Med denna bild önskar Ramses er alla en skön och avkopplande sommar. Ramses har bott hos oss sedan november 2012 och har hunnit bli sex och ett halvt år. I vintras genomgick han en stor tandoperation på grund av sin FORL och blev av med femton tänder på en gång. Det var en riktig pärs både för Ramses och matte och husse med flera veterinärbesök och två sjukhusvistelser på grund av komplikationer. Det tog en månad innan han tillfrisknade, men nu mår han desto bättre.

Matte Marianne och husse Christer


Hälsning från Rudolf

Här kommer en hälsning från katten Rudolf, han kommer från Caroli City i centrala Malmö och ni fångade in honom 2005. Han har nu bott hos mig i 10 år! Här chillar han i trädgården, han går bara ut under ordnade förhållanden och ligger mest på bordet, sen vill han in igen. Jag är så stolt att jag fick ge honom ett bra liv efter hans tidigare dåliga…
Hälsningar Tanja och Rudolf 13 år gammal idag.


Elma med familj hälsar

Efter två månader har Elma verkligen funnit sig tillrätta i sitt nya hem. Hon ägnar dagarna åt att leka i sin tunnel, bli kliad på magen och inte minst slappa på sin röda kudde som hon fick i avskedspresent av katthjälpen. Har hon tur blir hon bjuden på ett rått ägg av husse eller matte.

Hälsningar från Elma, Johan och Lina


Samsams matte hälsar med en bild

Nyvaken och nyklappad Samsam. Världens modigaste!

Mvh
Tove


En hälsning från Salmiak

Hej!
Salmiak har bott hos oss i två månader nu, och har på sistone verkligen börjat slappna av och blomma ut. (Snart tar den lilla rädda över lägenheten!)
Salmiak har bott hos oss i två månader nu, och har på sistone verkligen börjat slappna av och blomma ut. (Snart tar den lilla rädda över lägenheten!)

Hon tycker om sin klöspelare, att jaga snören, anfalla och surfa på mattor och myser när hon blir borstad. Hon är försäkrad och snart kommer balkongnätet upp så hon kan lapa i sig vårsolen!

Hälsningar Salmiak & Astrid


Samsam och Alban (f.d. Sammie och Albin) hälsar från sitt nya hem

Hej!
Nu är Samsam uppe i soffan med oss, kommer fram när vi lägger upp mat, går omkring i lägenheten när vi är hemma även om vi också rör oss och fixar. Hon och Alban leker och pratar med varandra och han har fått tvätta henne och de ”pussas” ibland. De bråkar ju emellanåt också men kommer överlag bra överens. Vi är så himla stolta över våra fina katter!

Alban har fått en morgonrutin där han kommer upp och väcker mig när klockan ringer och sen får han frukost. Han vill gärna att jag ska äta min ute i soffan så att han kan vara med men ibland sitter han med vid köksbordet en stund när han har ätit och sen går vi ut i vardagsrummet och tittar på nyheterna tillsammans. Väldigt mysigt! Samsam är ganska morgontrött men gillar att bli kliad en stund bakom örat innan hon somnar om igen. Hon brukar vakna till sen och då går hon omkring och spanar en del på mig när jag gör mig iordning. Det är mycket spännande tydligen.
Ja det var allt för denna gång. Hälsa alla katterna!
Vi hörs!


En hälsning från Cosmos i sitt nya hem

Hej!

Cosmos är fortfarande mest under sin soffa på dagarna men han kommer fram allt oftare. Han är nyfiken på Dusty men hon är fortfarande osäker på honom och då håller han sig på behörigt avstånd. Men Dusty har vant sig mer och mer. Det går framåt men man får ha tålamod.
Det är roligt att se Cosmos när han smyger fram för han rör sig som Rosa Pantern. Sitter vi och tittar på tv så kommer han fram och det är mer intressant än tv… Han är jättegullig..

Hälsningar,
Mattias och Nor


En hälsning från Pontus

Hej! Jag ville bara berätta att Pontus sedan den 7/1 är kastrerad och id-märkt. Han har även blivit försäkrad så nu är praktiska saker på plats. Han verkar ha funnit sig bra tillrätta. Jag märker att han blir säkrare för varje dag när han vänjer sig vid okända ljud och våra gemensamma rutiner. Han gillar verkligen att både leka och kela.
​Han är en jättefin katt så jag är mycket tacksam för honom!
Med vänlig hälsning

Karin och Pontus


En hälsning från Daisy, Esther och Tuss

Hej!
Daisy, Tuss och Esther önskar en God Jul och ett Gott Nytt År. Dom finner sig mer och mer tillrätta i sitt nya hem. Alla tre har hjälpt till att klä granen eller rättare sagt att klä av granen. Roligt att se att Daisy har blivit så leksen och kelen, är väldigt nöjd med sin soffa och sköna pläd, så nöjd att hon blir lite förnärmad när matte vill ligga där och läsa. Hon och Tuss sover gärna där tillsammans om nätterna, Esther brukar föredra egen fåtölj, bara ibland vill hon vara med i gemenskapen. Tyvärr kunde jag inte komma när det var öppet hus hoppas på våren istället. Det värsta är att man vill ju hjälpa alla katterna till ett hem! Även matte önskar alla på katthemmet God Jul och Gott Nytt År.

Hälsningar Ingalill


Mysen och Rackartuss hälsar

God Jul och Gott nytt år önskar vi alla snälla människor och söta katter på katthjälpen,

från Mysen, Rackartuss, husse och matte.


En hälsning från Alban (f.d. Albin) och Samsam

Hej! Här kommer en julhälsning från Alban och Samsam! De har nu blivit ganska bra kompisar och leker en hel del med varandra. De brukar också äta upp varandras mat istället för sin egen men det verkar vara ett system de gillar även om vi inte fattar varför ? De har var sitt hus i trädet och Samsam har hittat en ny plats i soffan. Alban har upptäckt att sängen är en mysig plats att hänga på och även kommit på mycket effektiva sätt att väcka oss på haha! Samsam blir modigare för var dag som går och är mer och mer kontaktsökande. Nu vill hon bli klappad även nere på golvet och springer inte iväg när vi går förbi. Alban vill mest bli klappad hela tiden. God jul och gott nytt år till er och alla katter på hemmet!

Tove, Patrik, Samsam & Alban


En hälsning ifrån Tusse

Det är nu 2 år sedan han flyttade till ett eget hem. Han är busig och oerhört kelig, kan även fånga möss vilket syns på bild!

Hälsningar Tusse och Lena


En hälsning från Oscar och Saga

Här kommer en hälsning från Oscar och Saga som myser tillsammans! De har nu flyttat till Höllviken och har möjlighet till utevistelse, vilket de stortrivs med!


En hälsning från Emil (f.d. Prins)

Hej
Jag har det bra hos min familj. Första dagen var det mycket att titta på. Husse o matte fick klappa mig efter en stund. Efter 2 timmar lade jag mig på rygg så matte kunde klia mej på magen. Jag stampar med tassarna och
visar hur glad jag är. Matte får lyfta mej tänkte först bitas men ångrade mej.
Jag äter o dricker bra och jag har en fin toa med dörr så jag kan få vara själv.

Jag har fått möss o bollar o nåt konstigt rött (laserpekare). Jag har lärt mig när matte o husse vill vara ifred. Ibland kommer det andra människor, då gömmer jag mej. Matte tycker att jag är en snäll katt, har lugnat ner mej mycket. Ligger i mattes knä när dom ser på teve.

Hälsningar
Emil
Matte o husse hälsar


Ramses med familj skickar en hälsning

Ramses fyller 6 år. I dag den 1 november 2015 fyller Ramses sex år (hans officiella födelsedag), och vi har haft honom i tre underbara år. Ramses blir en allt större personlighet för varje år som går. Det är en klok och förståndig katt. I höst har han även börjat titta på tv. Det började med naturprogam. Då hoppade han upp på tv-bänken och slog med tassen efter fåglar som flög förbi på skärmen. Sedan började han också titta på Rapport. Han följer noga med i nyhetsinslagen. Antingen sitter han i en egen fåtölj eller på golvet. När det blir riktigt spännande hoppar han upp och lägger sig framför tv-skärmen.

Ramses verkar trivas ypperligt med sitt liv hos oss. Han får röra sig fritt i vårt stora hus och även i källaren. Han går ut i sele en stund varje dag, hur länge och vart han går bestämmer han själv. Oftast nöjer han sig med att promenera omkring i trädgården och undersöka om det har varit någon annan katt i hans revir. Han får kela med matte så ofta han vill och brukar ligga i hennes knä en stund varje kväll. Varje gång husse eller matte har varit borta och kommer hem, slänger Ramses sig på golvet och lägger sig tillrätta för att bli kliad på magen. Det enda han skulle vilja ha mer av är mat, men det får han inte. Han är en stor och präktig kille på sex kilo, och det får räcka, tycker både vi och veterinären.

Här kommer två bilder, en där Ramses tittar på Rapport och en där han klappar matte på kinden. Ramses hälsar till alla och tackar Katthjälpen för att ni räddade honom till livet för snart sex år sedan. 

Ramses hälsar genom matte Marianne och husse Christer


Alice hälsar

Jag är så glad över Alice, hon var precis den kissen jag och katten Max saknade. Kan skicka med en till film med laserpekaren som också är Alice favorit. 
Tack för förtroendet!
Mvh
Agnes


Tuva hälsar

Tuva is still doing well ? but just wanted to let you know she will be moving with us to Malmö

Mvh,
Jirka


Alice hälsar från sitt nya hem

Hej!
Det går bra, hon har tagit god tid på sig men blir mer och mer tam för varje dag. Hon kom överens med min stora katt på en gång så det har varit en trygghet för henne. Nu får jag och min pojkvän klappa henne, på hennes villkor ? och kommer det någon på besök är hon nyfiken och kommer fram och sniffar försiktigt. Stor skillnad från första månaden, då man bra hörde henne äta och gå på lådan om nätterna.

Bifogar en film på första goset, för ca 2 veckor sedan ? Det är inte ofta det händer, men när hon själv vill går det bra.


Hälsning från kaninen Josef

Här kommer en hälsning från Josef, hittekaninen som vi adopterade från Katthjälpen för precis ett år sedan. Josef är en riktig goding, han är så snäll och social. Han bor hos oss med kaninkompisar och springer i trädgården varenda dag. Han gillar att äta blad från vårt äppleträd. Vi är så glada för honom. Varje morgon kommer grannens katt till kaninburarna och hälsar på dem. Undrar om han saknar katterna som han bodde med hos er?

Vänliga hälsningar från Anna


Albin hälsar från sitt nya hem, där även Samsam (f.d. Sammie) bor

Albin kommer fram och vill ha klappar och sitter i soffan med oss. Med Samsam går det lite fram och tillbaka. Ibland är de kompisar och ibland blir hon sur på honom. De är iaf närmre och närmre varandra. Albin får till exempel vara på hennes hylla utan att hon säger till. Hon är ju ganska petig så vi ser detta som ett stort steg ? Hon verkar ändå tycka det är kul med en till katt och hon verkar lite modigare nu. Albin uppskattar alla fönster och balkongen och ligger ofta i trädet. På balkongen har de tagit var sin plats och är ute där tillsammans ibland.

Härkommer två bilder på Albin. Här har han en tvättstund i sängen och på den andra bilden ligger han på en av sina platser i lådan på bordshyllan. Samsam brukar ligga exakt under och så pratar de lite ?
Mvh Tove


Smilla (f.d. Sussie) hälsar

Hej!

Hoppas att allt är bra med er.
Smilla och Zappo mår bara fint. Smilla fyller två år nästa månad, men det märks inte. Hon hjälper gärna till med tvätten (se bild) och med omplantering av krukväxter. Hela golvet ligger fullt med bollar som dribblas åt olika håll. Hon tycker även om att sitta i fönstret och prata med fåglarna – ibland kan man då övertala henne till ett litet kli under hakan. Man får lyfta upp henne i famnen, men då gör hon en intensiv dubbelhaka och sträcker ifrån sig frambenen så långt det går.
Ha en bra sommar, hoppas att värmen håller i sig nu!

Janina


Hälsning från Stephen

Matte Sandra berättar att Stephen har gjort stora framsteg sen han kom till sitt nya hem. Han är kelig, pratglad och älskar mat. Han sover helst i sängen och myser gärna!


Hälsning från Patti (f.d. Patsy)

En bild på Patsy som numera kallas Patti i hennes nya hem. Hon ser ut att trivas!


Hälsning från Nils

Hej. Nils mår bra. Han går ut i koppel en gång i veckan och trivs med det. När han inte kommer ner från ett träd brukar han tex vilja hoppa till min famn för att kunna komma ner.
Han sover i min säng varje natt. Måns sover på nedanvåningen, i sitt stora Klösträd.
Nils och Måns brukar tvätta varandra nu när Måns äntligen får gå ut fritt vilket jag ser som något otroligt positivt. På nätterna är Måns och Nisse dock avspärrade från varandra i olika delar av huset då Måns alltid brukar få överskottsenergi och hoppa på Nisse under nätterna.
Nisse är världens bästa kisemis.

/ Helén


Hälsning från Lova

Lova är en energisk katt som älskar att ligga i knäet och bli klappad (när det passar henne förstås). Då vi bor på första våningen har vi insynsskydd på alla fönster och eftersom Lova är nyfiken på världen utanför så har hon fått en egen fönstersäng där hon gärna ligger och tittar ut.
I dag äter Lova spannmålfritt torrfoder som hon älskar och välmåendet syns på hennes lena päls.
Mvh Philip Wegefelt