Namn: Jemina
Född: Troligen i början av 2019
Kön: Hona
Status: Tingad
Vaccinerad: Ja
ID-märkt: Ja
Kastrerad: Ja
Van vid barn: Nej
Van vid andra djur: Ja, andra katter
Klappbar: Nej

Jemina
Jemina

Om Jemina

Maj 2020: Pelle S stöttar Jemina när hon behöver en kompis. Han har visat att det inte är så farligt med människor och gör att Jemina vågar lita allt mer på oss. Det började med att hon blinkar till oss, tillåter en liten klapp på tassen och har börjat låta oss mata med godis från handen. Hon blir mer och mer trygg och längtar efter ett kärleksfullt hem där hon kan få stor tillit för sin alldeles egna människa.

April 2020: Jemina har nu vaccinerats, kastrerats och ID-märkts. Hon bor tillsammans med Pelle S och fortsätter vänja sig vid miljön på katthemmet. Jemina har troligen aldrig haft någon människa som hon kan lita på och vi arbetar med hennes socialisering.

22 mars 2020: Jemina föder 5 ungar. Då hon är mycket skygg har vi inte möjlighet att vara på plats under födseln. Jemina tar sig inte an ungarna och två av dem klarar sig dessvärre inte. De kvarvarande tre bor i ett jourhem där de dygnet runt får omsorg av stödmatte. De mår bra och växer som de ska. Jemina har varit på efterkontroll hos veterinären och får nu vila upp sig i lugn och ro.

Mars 2020: Mamman Jemina räddades in tillsammans med sina fyra kattungar som är ca 5-6 månader från ett sophus i Kirseberg. Jemina är själv en ungkatt och är misstänkt dräktig igen.