Katthemmet sköts av föreningens volontärer som dagligen ger djuren mat, rensar kattlådor, städar och såklart umgås med katterna. Volontärerna har dessutom till uppgift att fånga in vilsna katter. När katterna väl har kommit till katthemmet eller jourhem, går de igenom en hälsokoll och blir sedan kastrerade, vaccinerade och ID-märkta innan de på sikt kan hitta deras för alltid hem!

Varje dag finns det volontärer på katthemmet som tar hand om och umgås med katterna. Arbetet är väldigt givande och man får se hur katterna utvecklas från att vara hemlösa och rädda för människor till att bli gosiga och sociala. För vissa katter går det snabbt och för andra tar det lite längre tid – vi låter katterna ta den tiden de behöver.

De vardagliga sysslorna på katthemmet är att ge katterna mat, tömma deras lådor, städa och det allra bästa, nämligen att umgås, gosa och leka med dem. Med hjälp av den kontinuerliga kontakten med människor blir katterna gradvist socialiserade.

Varje volontär får efter hand en eller flera ansvarskatter. Det innebär att man ska ägna extra mycket tid på att socialisera just den katten så att den blir trygg och lugn.