Namn: Mitzy
Född: 2012
Kön: Hona
Status: Adopterbar
Vaccinerad: Ja
ID-märkt: Ja
Kastrerad: Ja
Vill bo: Med annan katt och utan barn i hushållet

Om Mitzy

Maj 2020: Mitzy och Semla ligger tillsammans på fåtöljen. Mitzy kommer gärna ut och tar en tupplur på sängen i mötesrummet.

Mars 2020: Mitzy delar nu bur med både Semla och Russin och tycker om att ha sällskap.

Oktober 2019: Fina Mitzy har varit väldigt ledsen under hösten efter att hennes bästa vän Stjärna fick somna in i början av augusti efter en tids sjukdom. Vi har gett henne extra uppmärksamhet och känner att hon äntligen börjar komma tillbaka. Hon jagar gärna den röda pricken när vi leker med laserpekaren och får därmed in några motionspass i veckan. Sedan en tid tillbaka har hon delat bur med Semla och tjejerna har blivit riktigt glada i varandra.

Mitzys historia:

Mitzy är en av de katterna som har funnits hos oss längst och vilken tillgång hon är! Varje gång katthemmet fått ungkatter som behövt en bra förebild och vägledning i ett korrekt kattbeteende, har Mitzy stått först för att ta emot dom. Hon är världens snällaste och har mycket tålamod för de små.

I sin kapacitet som fostermor för de unga katterna har Mitzy dock haft fri tillgång till deras energirika mat, vilket har påverkat hennes vikt. När man är en vuxen katt och inte växer som en kattunge är det svårt att hålla vikten med den typen av foder. Vi har gjort flera försök att hjälpa henne att gå ner i vikt som tyvärr inte har lyckats. Men ett nytt specialfoder har äntligen gett resultat. Det är med glädje vi ser att hon har och sprider en helt annan typ av energi och pälskvalitén har blivit nästan bäst på hemmet.

Vi volontärer gör allt i vår makt för att få Mitzy att lita lite mer på oss människor för varje dag och hennes utveckling går absolut åt rätt håll. Hon spinner konstant när det är matdags och tar gärna en godisbit ur handen. Hon älskar dessutom att jaga laserpekaren och skakar alltid på rumpan när hon gör sig redo att fånga den röda pricken.