Namn: Smulan
Född: 2014–2015
Kön: Hona
Status: Adopterbar, Behöver jourhem
Vaccinerad: Ja
ID-märkt: Ja
Kastrerad: Ja
Vill bo: I ett lugnt och kärleksfullt hem tillsammans med Bullen

Smulan

Om Smulan

April 2020: Jourhemmet berättar om tiden med Bullen och Smulan:

”Nu har de varit hemma hos mig i snart två månader. Första två veckorna höll de sig för sig själva och var ganska skygga, men med mycket tålamod, försiktighet och kattgodis så började Smulan bli mer och mer tam för varje dag. Första tiden höll sig Bullen mest i fönsterkarmen och Smulan under sängen, och jag höll dörren stängd till ”deras” rum så att de skulle vänja sig vid nya miljön. Efter bara några veckor så vågade Smulan äta godis från min hand och kom fram när jag hade godis. Jag kan oftast också klappa henne när hon ligger under sängen, hon gillar att bli kliad på huvudet, i nacken och bli klappad på magen. Ibland får jag klappa henne även när hon är utanför sängen. Ibland spinner hon till och med. Smulan älskar godisar och båda har även ätit kattgräs. I början sov de mest på dagarna och lekte mycket och sprang runt på nätterna men senaste veckorna så har de faktiskt anpassat sig efter mig och leker och springer omkring och undersöker lägenheten på dagen och sover på nätterna. De har börjat använda sängplatserna i klösträdet och njuter av solsken och att titta ut genom fönstret. Även Bullen blir mindre rädd, men vill ännu inte att man kommer alltför nära. De gillar även att sova i min säng 🙂 Utifrån hur de utvecklats på bara två månader så kommer de säkert bli ännu mer tama med tiden.”

Mars 2020: Smulan och Bullen ligger gärna i fönstret när det är sol. Smulan sitter ibland och nästan somnar i solskenet. De kommer båda fram när det är dags för mat och Smulan stannar nu kvar när maten ställs fram. Hon äter godis direkt ur handen från jourmatte och får klappar flera gånger om dagen. Smulan tycker om växter och går runt i lägenheten med Bullen för att utforska. De är även framme och utforskar på dagtid när jourmatte sitter i soffan.

Februari 2020: Smulan och Bullen flyttar till ett gemensamt jourhem för att gynna socialiseringen. De får vara i en riktig hemmiljö och känna tryggheten som jourmatte ger.

November 2019: Smulan har kommit långt sedan hon kom in tillsammans med vännerna Bullen och Semla i början av året. De tycker alla att det är skönt att vara inne i värmen och tryggheten och tycker att mat är det bästa som finns.

Fina Smulan var mycket rädd när hon först kom in till katthemmet. Med tiden har hon slappnat av mer och ligger alltid avslappnat. Hon har några utvalda volontärer som hon tycker ska klia henne bakom öronen.

Vi är övertygade om att Smulan och Bullen vill fortsätta att bo tillsammans. De ligger alltid och myser och trivs väldigt bra tillsammans. När de ska flytta till sitt föralltidhem kommer de också att kunna känna trygghet hos varandra när de ska vänja sig vid den nya miljön. Smulan är lite modigare och mer nyfiken. Hon visar gärna Bullen att det är säkert att utforska och nosa runt.

Mars 2019: Smulan är en fin honkatt, som just nu vänjer sig vid miljön på katthemmet. Hon räddades i februari 2019 in från Smygehamn tillsammans med Bullen och Semla efter att ha blivit matade av kattvänner under ett års tid.