Namn: Stjärna
Född: 2008
Kön: Hona
Status: Ej adopterbar.
Vaccination: Ja
ID-märkt: Ja
Kastrerad: Ja
Vill bo: På katthemmet där hon känner sig trygg.

Närbild svart katt med vit stjärna på bröstet som ligger på en vit stol och tittar in i kameran
Stjärna

Detta är Stjärna, hon är en av våra seniorer. Hon har dessvärre efter en lång sjukdomsproblematik fått diagnosen Hypertyreos. Nu åker hon med jämna mellanrum till veterinären för att se hur hennes sköldkörtelhormon ligger för att utvärdera medicineringen. Stjärna tar nu sin dagliga tablett och hennes livslust har ökat!

Stjärna är en orädd katt-tant som aldrig varit förtjust i klappar och kel men som alltid är med när något händer. Hon håller sig gärna i närheten av spänningen. Hon är den enda katten på katthemmet som inte bryr sig om dammsugaren utan ligger lugnt kvar och snarkar medan vi städar i hennes bur. Stjärna har bott på katthemmet sedan 2010 och har koll på alla rutiner. Hon vet vad hon vill och talar högt och tydligt om det för volontärerna dock är det ibland lite oklart för oss.

Stjärna har gått från en trött och stillsam katt till en av de busigaste på hemmet. Har man som volontär med sig en tonfiskmacka lär man inte bli av med Stjärna och hennes fantastiska jamande i första taget. Hon ser även till att man inte glömmer att hon är precis där för att få möjligheten att smaka lite. Man känner även igen henne genom den fina vita stjärnan på bröstet och att hennes tunga, titt som tätt, hänger utanför munnen.