Namn: Vicky
Född: 2013
Kön: Hona
Status: Behöver jourhem, adopterbar
Vaccinerad: Ja
Kastrerad: Ja
ID-märkt: Ja
Vill bo: Ensamkatt i ett lugnt och tryggt hem där hon får all den tid och kärlek hon förtjänar

Svart katt ligger på filt och tittar in i kameran

Om Vicky

Maj 2020: Vicky vill inte alltid äta sin blötmat. För att garantera att hon får den smärtlindring hon behöver mot artrosen så kommer hon att gå till veterinären för att få behandling med smärtlindring som ska hålla i ett halvår åt gången. Hon kommer under maj att få sin andra behandling och kan i lugn och ro äta sitt torrfoder istället.

Februari 2020: Det märks tydligt på Vicky att hon mår mycket bättre än vad hon gjorde än när hon kom tillbaka till oss från sitt andra jourhem. Hon blev diagnostiserad med artros och får dagligen medicin mot det vilket hon svarar positivt på och har blivit en mer framåt katt. Hon gillar att utforska katthemmet när hon får vara själv utan de andra katterna och älskar att bli kliad bakom öronen med en tandborste och den senaste tiden har vi även börjat med att försöka vänja henne vid att bli kliad med händer. Vi går varsamt fram så att hon ska vänja sig.

Hösten 2019: Vicky har varit i ett jourhem under en kortare tid då hon inte trivdes på katthemmet. I och med att Vicky började må dåligt kom hon tillbaka till katthemmet. Från början misstänktes problem med urinvägarna men det visade sig att Vicky har artros.

Vickys historia:

Vicky har under många år befunnit sig i ett jourhem där hon har varit tam och hanterbar. Tyvärr kunde de inte längre ha kvar henne och hon är därför tillbaka på katthemmet. Vi är förhoppningsfulla att hennes utveckling inte kommer att gå tillbaka utan ska fortsätta framåt.

Vicky är en speciell katt som inte alls gillar fisk utan föredrar kötträtter till middag. Hon vill ha en och samma människa att lära sig lita på, som kan lära känna Vicky och arbeta med henne för att hon ska känna sig trygg och med tiden borsta henne på huvudet varje dag med tandborsten. Hon vill bo i ett lugnt, tryggt och kärleksfullt hem utan andra djur och utan barn.

Som Vickys människa kommer du hålla koll på hennes mående och ta med henne till veterinären när det är dags för hennes sprutor. Vicky kan både bli adopterad och vara i jourhem, det viktiga är att det blir ett permanent föralltidhem för den fantastiskt fina Vicky.

Vill du adoptera mig? Klicka här för att komma till adoptionsformuläret!