Vill du bli volontär? Brinner du liksom oss för att hjälpa katter i nöd? Våra volontärer är en förutsättning för att Katthjälpen ska kunna fortsätta hjälpa hemlösa katter och vi är ständigt i behov av nya volontärer. Hos oss finns det alltid något som just du kan bidra med!

Volontär på Katthjälpen

På katthemmet bor det runt 20-30 katter som behöver sällskap och omvårdnad 365 dagar om året. Här får katterna mat och husrum och en chans att rehabiliteras i sin egen takt. Många av de katter som kommer till oss har varit hemlösa hela sitt liv och har haft ingen, eller lite kontakt med människor och behöver därför tid och trygghet för att känna sig bekväma runt människor. Att se dem blomma och följa utvecklingen av vår socialisering är något av det bästa med att vara volontär.

Vad gör en volontär?

Som volontär på katthemmet behöver du vara minst 18 år gammal och du ska ha möjlighet att ta minst ett pass per vecka. Det innebär minst fyra timmar, antingen en förmiddag eller en eftermiddag. Detta för att katterna ska få kontinuitet och att vi tillsammans täcker upp veckans alla pass. I början går du tillsammans med andra volontärer som lär dig rutinerna på katthemmet. På passen ser du till att alla katter får mat, eventuell medicin och annan omvårdnad, tömmer kattlådor samt utför dagens städ. Du lär dig även våra rutiner vad gäller smittskydd. Det finns även tid för socialisering, bus och lek under ett pass.

Som volontär kan du hjälpa till med mycket mer utöver att ta pass på katthemmet. Är du duktig på att skriva, ta foton eller planera event? Har du egna idéer för vad du skulle vilja hjälpa till med så tveka inte att höra av dig.

En förutsättning för att vara volontär hos oss är att du delar våra värderingar om att höja kattens status, detta genom att bl.a kastrera, vaccinera, ID-märka och registrera katterna.

Vi behöver hjälp att köra till och från veterinär

Med fullt katthem blir det också många turer till veterinären för undersökningar, kastreringar, vaccineringar och annat. Vi söker alltid volontärer som har tillgång till bil för att få logistiken att gå ihop.

Christel volontär
Lite mys med katterna under volontärpass

Vill du bli volontär hos Katthjälpen? Besvara formuläret nedan, så kontaktar vi dig så snart vi kan! Vi tar in nya volontärer löpande för upplärning på katthemmet.