Katthemmet sköts av föreningens volontärer som dagligen ger katterna mat, rensar kattlådor, ger den omvårdnad katten behöver, städar och såklart umgås med katterna. Volontärerna har dessutom till uppgift att fånga in hemlösa katter. När katterna väl har kommit till katthemmet går de igenom en hälsokoll och blir sedan kastrerade, vaccinerade och ID-märkta innan de på sikt kan hitta deras för alltid hem!

Vi tar endast emot bokade besök till katthemmet. Kontakta oss för att boka ett besök.

Katthemmet är beläget i centrala delarna av Malmö med goda förbindelser med buss. Varje dag finns det volontärer på katthemmet som tar hand om och umgås med katterna. Arbetet är väldigt givande och det är väldigt givande att se hur katterna utvecklas från att vara hemlösa och rädda för människor till att i många fall bli gosiga och sociala. För vissa katter går det snabbt och för andra tar det lite längre tid – vi låter katterna ta den tiden de behöver.

De vardagliga sysslorna på katthemmet är att ge katterna mat, tömma deras lådor, städa och det allra bästa, nämligen att umgås, gosa och leka med dem. Med hjälp av den kontinuerliga kontakten med människor blir katterna gradvist socialiserade.

Laura