Välkommen till Katthjälpen i Malmö!

Katthjälpen är en ideell förening som arbetar med att förbättra livet för hemlösa katter. Sedan föreningen grundades år 2002 har vi hjälpt katter i och omkring Malmö att hitta nya hem. Katthjälpen får inga statliga bidrag utan alla ekonomiska resurser dras in via medlemsintäkter, donationer och sponsorer och används till driften av Malmös största katthem.

På Katthjälpen finns det katter med olika bakgrunder. Några är förvildade tamkatter som har bott hela sitt liv ute i hemlöshet och behöver socialiseras. Andra är redan tama huskatter som till exempel har blivit utslängda när de inte längre var önskade eller har kommit bort från sin familj på annat vis. I mån av plats hjälper vi till med omplaceringar, där ägaren kanske är äldre och inte längre klarar av att ta hand om katten eller där någon i familjen har utvecklat allergi.

No Kill-förening
Katthjälpen är en NoKill-förening vilket innebär att vi har nolltolerans mot avlivning av friska katter. Sjuka katter ska ges möjlighet att bli friska och endast vid obotlig sjukdom och svårt lidande är det aktuellt med avlivning, i samråd med veterinär.

I samband med vårdandet av katterna tillkommer en del veterinärbesök och därmed också omfattande veterinärutgifter. Därför är vi tacksamma för all hjälp vi kan få. Var med och gör skillnad för hemlösa katter i Malmö – inget bidrag är för litet! Swisha oss gärna på 1231568229 eller donera via Plusgiro 123 04 07-7.